Cam Balkon ile Kapanmış Balkonlar Oyun Alanı Oluyor

Anne-baba olduğunuz andan itibaren çocuğunuzun güvenliği yeryüzünün en önemli konularından biri hâline gelir. Evinizin en minik aile bireyinin, hareket özgürlüğünü kazanmasıyla ev yaşamınız başka bir hale bürünür. Hemen ayağınızın altındaki renkli legolar, koltuk minderlerinin arasına sıkışmış sevimli oyuncak ayı, ortadan kalkmak zorunda kalan biblolarınız, iple bağlanmış dolap kapakları, depoya kaldırılan ya da süngerle yumuşatılmış sivri kenarları ile orta sehpanız...

Evimiz, çocuklarımızın en çok zaman geçirdiği bir oyun ve macera alanıdır. Ne yazık ki bu durum irili ufaklı kazaların da yaşanmasına zemin hazırlıyor. Bugünlerde ebeveynlerin imdadına çitlerle çevrelenmiş oyun alanları yetişiyor. Çevreledikleri sınırlı alan ile çocuğunuz oyun oynarken oluşabilecek kaza ve tehlikeleri önüne geçmenize yardımcı oluyorlar.

Salonunuzda çitlerle çevrili bir alan yerine evinizde oyun alanı olarak kullanılabilecek başka yerler de var. Özellikle ev hanımları için ideal yöntem, kendileri mutfak işleri ile ilgilenirken, çocukların oyun alanlarının mutfaktan görebilecek biçimde düzenlenmesidir. Bu nedenle bir balkon, evin diğer kısımlarına göre çok daha göz önünde, güvenli ve özgür bir oyun alanı olarak tercih edilebilir.

Balkonunuzu ufak değişiklikler ile çocuğunuz için bir oyun alanına dönüştürebilirsiniz. Korkuluk aralıklarınız çocuklarınız için fazla geniş ise branda kullanmalısınız. Balkondaki sandalyeler, koltuklar tırmanma ve aşağıya sarkma basamakları olarak kullanılabileceğinden tehlike oluşturur ve ortadan kaldırılmalıdır.

Belki de en iyi çözüm balkonunuzu 4 mevsim oyun alanına çevirecek bir ile kapatmak. Cam balkon ile kapatılmış balkonlar çocuklarınızın balkondan sarkmasını ya da dışarıya bir şeyler atmasını önler. Yaz aylarında küçük bir havuzla balkonunuzda çocuklarınız su ile eğlenirken, bir top havuzu ile çocuklarınıza farklı oyun seçenekleri yaratabilirsiniz. Yeterince yeriniz varsa balkon salıncağı koyabilir ve balkonunuzu mini bir oyun parkına dönüştürebilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken şey, cambalkon sistemlerinizin çocuklarınızın erişemeyeceği ve açamayacağı tipte kilitli olan sistemleri tercih etmelisiniz.

HEMEN ŞİMDİ ARA