Cam Balkon Modelleri

Cambalkon modelleri nelerdir? Hangi cambalkon sistemi sizin ihtiyacınıza uygun? Bu iki soru, cambalkon yaptıracak kişilerin, cambalkon modelleri arasında seçim yapması için önemlidir. Günümüzde çoğu balkonda, cam balkon modeli olarak, katlanır cambalkon sistemi tercih edilmektedir. Kış bahçesi, teras, veranda gibi yerlerde ise sürgülü cam balkon sistemleri, tercih edilen cambalkon modelidir. Bu cam balkon modelleri arasında seçim yapılırken, balkonun veya uygulanacak mekanın şekli ve istenilen fonksiyon önemlidir.

Videolardan da görüleceği üzere, katlanır cam balkon sistemleri, her bir camın tek tek kaydırılıp, açılması şeklinde fonksiyona sahipken, sürgülü cam balkon sistemi her bir camın birbirini çektirmesi suretiyle çalışır. Sürgülü cam balkon modellerinde, birden fazla ray vardır. Her rayda bir cam olur. Camlar toplandığında, bir camın genişliği kadar alan sabit kalır, balkon tamamen açık hale getirilemez. Fakat balkonun içine açılmadığı için, balkon içinde yer kaplamaz.

Katlanır cam balkon modelleri, her türlü şekle sahip balkonlarda ( yay şeklinde balkon, u şeklinde balkon, L şeklinde balkon, açılı balkon, köşeli balkon, düz balkon, gömme balkon v.b.) uygulanabilirken, sürgülü cam balkon modelleri, doğrusal çalıştığından, sadece ve sadece, düz balkon, gömme balkon, L şeklinde ve U şeklindeki köşeli balkonlarda uygulanır. Yay şeklindeki ve 90 derece dışındaki açılı balkonlarda uygulanmaz.

L Cam Balkon Modeli

U Cam Balkon Modeli

Yay Cam Balkon Modeli

Gömme Cam Balkon Modeli

Isıcamlı cam balkon sistemleri sadece soğuk iklimlerde mi kullanılır?

Isıcamlı cambalkon sistemleri, sanılanın aksine, sadece soğuk havaya karşı yalıtım sağlamakla kalmayıp, güneş kontrollü cam tercihi ile güneş ısısının içeriye girişini önemli ölçüde azaltarak, yazları da serin bir balkon imkanı sunar. Böylece, kimi bölgelerde iki ay ile sınırlı kalan balkon keyfi, hangi iklim şartlarında olursa olsun, dört mevsim yaşanabilir hale gelir.

Tek Camlı Cambalkon sistemleri

Tek camlı cam balkon modellerinde kullanılan cam, 8 mm veya 10 mm kalınlığında, temperli veya lamine camdır. Türkiye'de cam balkonlarda en çok tercih edilen cam tipi, 8mm kalınlığında ve temperli olanlardır.

Isıcamlı Cam Balkon Sistemleri

Isıcam, iki veya daha çok sayıda cam plakanın aralarında ortam basıncına uygun kuru hava veya gazları barındıracak şekilde fabrika şartlarında bir araya getirilmesiyle oluşur. Tek cama göre, 5 kata varan izolasyon sağlayabilir.

HEMEN ŞİMDİ ARA